Yhdistys

Elonkierto-puiston toiminnan takana oleva Elonkierron Ystävät ry hoitaa puistoa täydellä sydämellä. Yhdistyksellä on aktiivinen hallitus, noin 300 jäsentä sekä kokopäiväinen toiminnanjohtaja. Kesällä yhdistys palkkaa määräaikaista työvoimaa erilaisten kehittämishankkeiden ja Jokioisten kunnan sekä muiden yhteistyökumppanien tuella.

Yhdistyksessämme on myös tieteellis-yhteiskunnallinen ohjausryhmä, johon kuuluu nimekkäitä valtakunnallisia toimijoita, kuten kansanedustajia sekä ansioituneita tutkijoita eri tieteen aloilta.

Yhdessä tekemisen ja oppimisen olohuone

Ajatus yhdistyksen perustamisesta Elonkierron tueksi oli olemassa jo useita vuosia ennen kuin Luonnonvarakeskus (Luke) luopui puiston ylläpidosta. Elonkierron Ystävät ry:n perustamiskokous pidettiin Elonkierron makasiinilla tiistaina 4.6.2019. Leader-ryhmä LounaPlussan kaksivuotisen kehittämishankkeen tuella Elonkierrolle rakennettiin uusi toimintamalli, jossa puiston ympärille on koottu laaja yritysten ja yhdistysten verkosto sekä uudenlaisia kehittämisen tapoja. Nyt edessä on uusi haaste: toiminnan vakiinnuttaminen yhdessä alueellisten ja valtakunnallisten yhteistyökumppanien kanssa ja Elonkierron ainutlaatuisen luonto- ja oppimisympäristön tuominen entistä laajemman joukon olohuoneeksi ja paikaksi, jossa voi samaan aikaan viihtyä, oppia ja virkistäytyä.

Elonkierto on tärkeä vetovoimatekijä koko Forssan seutukunnalle. Tehdään Elonkierrosta yhdessä yksi valtakunnan tunnetuista matkailukohteista!

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Liity yhdistysten jäsenten keskusteluryhmään Facebookissa