Katariina Kauriinoja Elonkierron puistomestariksi

Katariina Kauriinoja aloitti Elonkierron puistomestarina 1.6.2021. Kauriinoja oli miettinyt jo aiemmin, että Elonkierto voisi olla hieno paikka työskennellä ja puistomestarin paikan tullessa auki, oli sen hakeminen Kauriinojalle itsestään selvää. Koska sukujuuria löytyy sekä Ypäjältä että Humppilasta, kokee hän Jokioisten olevan ihanteellinen paikka työpaikalle. Kauriinoja käy töissä Somerolta käsin, josta hän löysi kymmenkunta vuotta sitten itselleen mukavan vanhan tilakeskuksen.

Kauriinoja on toiminut monenlaisissa tehtävissä, kuten projektipäällikkönä Helsingissä rahoitusalalla, mutta on viime vuosina vastannut Someron kaupungin istutusten ja viheralueiden yleisilmeestä.

Puutarhurina hän on kiinnostunut laajasti maaperään ja sen kasvukuntoon liittyvistä asioista ja muita kiinnostuksen kohteita ovat mm. luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, luomuviljely, alkuperäisrodut, kiertotalous ja kierrätys, ekologisuus ja perinnebiotoobit. Harrastusten kautta myös kotieläinten pidosta löytyy Kauriinojalta kokemusta.

Puistomestarin työtehtävinä tulee olemaan niin viljely-, puutarha-, eläintenhoito- ja ylläpitotyöt sekä näiden työnjohto.

Skip to content